Cashback på kort med kreditt

Bruker du kredittkort som betalingsmiddel? Da bør du sjekke ut forskjellige måter for å tjene penger på kortet. Mange banker og kredittilbydere tilbyr fordeler inkludert i kortene, både i form av forsikringer, rabatter og bonusordninger. Kanskje har du allerede hørt ordet CashBack, men har ikke helt klart for deg hva det er?

Dette er CashBack

Du vil finne begreper som KickBack og CashBack hos en del banker og kredittkorttilbydere. Betydningen av ordene er den samme – penger tilbake når du betaler med kredittkortet. Det fungerer slik at du vil få penger tilbakeført i etterkant av et kjøp, som du kan samle opp eller bruke som rabatt på ditt neste kjøp. Har du for eksempel et Bank Norwegian kredittkort kan du bruke oppsamlet CashBack for å få rimeligere flybilletter. CashBack er en viss prosent av beløpet du har betalt for varen eller tjenesten. Har ditt kredittkort denne ordningen må du sjekke hvor du kan dra fordel av den. Det er ikke alle butikker som tilbyr deg dette. Samtidig kan det variere for hvor stor CashBack’en er hos de forskjellige. Bankene og kredittutstederne har til enhver tid oppdatert informasjon for dette.

Hvorfor vil banker og kredittkortutstedere betale deg?

Det kan virke merkelig at banker og andre er villige til å gi deg penger tilbake, men det har sin hensikt både for deg og dem. Det er egentlig ikke banken eller kredittkortutsteder som betaler deg. Det er inngått et samarbeid mellom butikker og andre tjenester. Når du betaler en vare med kredittkortet ditt gir butikken kredittkortutsteder en kommisjon. Det er en andel av denne du får tilbake i CashBack. Ideen er å generer lojale kunder og trekke til seg nye kunder både i bank og butikk. Ren forretning altså, men så lenge du kan dra nytte av det – hvorfor ikke.

Kredittkort med CashBack

Vil du benytte alle mulighetene kredittkort med CashBack gir deg må du bruke kortet smart. Det vil si at du ikke belaster kreditten slik at du får vansker med å betale den ned innenfor den rentefrie perioden. Begynner rentene å løpe på kreditten går «vinninga opp i spinninga». Ha derfor til enhver tid oversikt over hvor mye du har handlet på kortet og hvor stor CashBack du har oppnådd. Disse opplysningene finner du normalt på ‘min side’ hos bankene/kredittkortutstederen.

Spar CashBack på dagligvarer

Ja, du kan faktisk tjene opp CashBack på noe så ordinært som dagligvarer. Bruker du konsekvent kredittkortet til innkjøpene vil det etter hvert bli en del du sparer. Både Ikano og Komplett Bank tilbyr deg dette. I tillegg tilbyr disse to bankene deg CashBack på flere andre typer kjøp. Hos Komplett Bank kan du få opptil 3% på alle kjøp. Ikano Bank tilbyr deg denne ordningen på bensin og nettbutikker i tillegg til dagligvarene. Samtidig som disse bankene har sine faste CashBacks har de også noen som varierer. Hold deg derfor oppdatert gjennom hjemmesidene deres.

Velg selv fordelene

Det finnes også kredittkort som lar deg velge hva du vil ha CashBack for i tillegg til de faste rabattene. Det vil si at du velger selv innenfor de kategoriene banken/kredittkortutsteder tilbyr. Skulle du senere endre mening er det mulig å endre valgene sine til CashBack på andre tjenester. yA Bank Kredittkort er et av de som har en valgfri ordning. Hver måned kommer de med nye valg for kundene sine, og CashBack’en kan være helt opp til 6% hos enkelte butikker. VIP Credit Card (utstedes av yA Bank) gir deg også valgmuligheten. Her kan du velge mellom en rekke tjenester og butikker som du ikke finner hos andre kredittkortutstedere. Her får du CashBack på alt fra fornøyelsesparker til magasiner og flotte nattklubber. Absolutt verdt å sjekke ut, spesielt for deg som bor i by eller er mye på farten.

CashBack for de reiselystne

Vi nevnte til å begynne med Bank Norwegians Kredittkort. Reiser du mye kan dette være et kort som passer deg. Du vil få 1% CashBack på alle betalinger du gjør med kortet. Dette samler du så opp og kan bruke for å få rabatt på flyreiser. Samtidig gir Norwegian CashBack på alle flyreiser du kjøper hos dem med kortet. Du kan også få  så mye som 6% på totalprisen for enkelte reiser du kjøper hos dem. Slik flyprisene er i Norge i dag kan man lett samle opp points til en gratis flyreise om man vil.

Før du velger kredittkort med CashBack

Når du skal velge kredittkort med CashBack bør du ha tenkt gjennom på forhånd hva som tjener deg best. Sett gjerne opp en liste med varer og tjenester du benytter ofte. Det er på disse du virkelig kan tjene på denne rabattordningen. Vær oppmerksom på at en del kredittkort har en øvre grense på hvor mange CashPoints du kan samle pr år. Ta også det i betraktning når du velger for å få beste utbyttet.

Referanser:

https://e24.no/privat/penger/her-er-norges-beste-kredittkort/10033345

https://www.kredittkortinfo.no/artikler/cashback-rabatt/