Svea Direkte – tilbyder av smålån og forbrukslån

svea

Svea er en bank som opprinnelig har røtter i Sverige, men som har ekspandert virksomheten sin til land som Danmark, Norge og Finland. Firmaet ble i sin tid bygget opp som et rent inkassofirma, men utvidet etter hvert produktsortimentet til å gjelde usikrede lån til både privatpersoner og næringsdrivende. Etter å ha operert en lengre periode i Norge har Svea Direkte blitt en kjent aktør i finansbransjen og har opparbeidet seg kundeforhold med flere tusen nordmenn.

Smålån og forbrukslån

”Smålån” er en definisjon som ofte blir brukt på usikrede lån mellom 1000 og 25,000 norske kroner. Det som kjennetegner dem er ofte at du enten kan søke via internett eller per SMS for deretter å få dem innvilget på dagen. Veldig ofte har de også en betydelig høyere rente enn vanlig forbrukslån – men ikke hos Svea Finans. Den svenskeide banken velger nemlig å behandle alle lånesøknader likt og heller velge effektiv rente ut fra den individuelle kredittvurderingen i stedet for hvorvidt lånesummen er ”minimal” eller ei.  Hvis du skal låne mindre enn 10,000 kroner, så finner du neppe bedre betingelser enn hos Svea.

Det maksimale lånebeløpet er allikevel litt beskjedent. Maksgrensen på 250,000 er nøyaktig 250,000 kroner lavere enn hva de fleste større norske forbrukerbanker opererer med. Til tross for at mer enn 95 % av alle norske forbrukslånkunder ikke har behov for mer enn en kvart million, så finnes det en del mennesker som sitter med noen solide investeringsprosjekter som de gjerne skulle ha finansiert, og da blir Svea et utelukket alternativ.

Man trenger ”kun” å være 20 år for å få innvilget et usikret lån. Normen blant andre banker har etter hvert utviklet seg til å bli henholdsvis 23 og 25 år, så Svea er en av få banker som gir lån til 20-åringer. Er du mellom 20 og 22 år og har lyst på forbrukslån, så har du tross alt ikke så veldig mange alternativer igjen – og da kan dette være en av de få reelle mulighetene du har igjen i Norge.

Lån penger til det du har lyst på fra en stor internasjonal bank

Du trodde kanskje at Svea var en liten bank fordi du aldri har hørt om den før? Tro om igjen. Det er dessverre slik at nordmenn er altfor tradisjonelle når de velger banker å søke lån hos. Vi liker ofte å velge de bankene som vi kjenner merkenavnet til og blir veldig usikre når vi hører om en ny bank som har kommet på det norske markedet. Akkurat der har vi neppe mye å frykte. For at en utenlandsk bank skal få lov til å låne ut penger til privatpersoner i Norge, så må man gjennom en rekke juridisk arbeid som sikrer høy profesjonalitet fra bankens side. Med andre ord: du har ingenting å frykte til tross for at du aldri har hørt om banken tidligere.

Mange vil gå så langt som å si at det nesten er sikrere å søke lån hos en utenlandsk bank i og med at man er sikker på at den banken er så lønnsom at den tar seg råd til å operere i flere markedet samtidig. Suksess, ekspansjon og kundetilfredshet er noe som ofte hører sammen i banksektoren – det kan du bare spørre Skandiabanken om.

Avslutningsvis kan man nevne at Svea aldri vil spørre om hva du skal bruke forbrukslånet på. Hvorvidt du har tenkt til å pusse opp boligen eller dra på en tre ukers lang ferie til Cuba spiller ingen rolle. Du blir ikke nødt til å rettferdiggjøre verken grunnen til at du låner eller lånesummen overfor noen bankansatte på noe som helst tidspunkt.